in English

Biografie


Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlChris Watson maakt deel uit van de artiesten die vanaf het begin van hun carriŤre hetzelfde enthousiasme vertonen.                

Het rock 'n' roll virus raakte hem op 5-jarige leeftijd toen hij voor de eerste keer de muziek van Jerry Lee Lewis hoorde.    


Hij werd geboren op 26 april 1964 te Luik (BelgiŽ) en begon vroegtijdig de notenleer te bestuderen.  Maar hij werd er zich snel van bewust dat hij de muziek en de piano beter als autodidact zou kunnen leren.

Zijn vader is een echte liefhebber van Chuck Berry, Fats Domino, Carl Perkins en natuurlijk Jerry Lee Lewis (beter bekend als "the Killer"), zodat de kleine Watson letterlijk opgroeide in een alledaagse sfeer van "good old rock 'n' roll", die zijn muzikale loopbaan sterk ging beÔnvloeden.

Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlHij trad voor de eerste keer op 7-jarige leeftijd op, en van die tijd af, werd zijn handigheid aan het klavier met de jaren steeds groter. Zijn repertoire breidde zich uit van instrumentale boogie-woogie tot rockabilly en natuurlijk zuivere rock & roll uit de vroegere jaren.                     

Langzaam maar zeker verwierf  hij zich een reputatie die zich buiten zijn geboortestreek verspreidde. Degenen die hem voor de eerste keer zien, kunnen hun ogen en oren gewoon niet geloven. Hij zet systematisch elke zaal op zijn kop. De echte rock 'ní roll fans zien onmiddellijk dat die rock 'n' roll zanger / pianist ook gouden vingers heeft.  Scotty Moore - Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl            

Chris Watson blijkt een echt fenomeen te zijn wanneer hij de toetsen van zijn piano aanraakt. Iedereen kan op het eerste gezicht voelen dat hij zijn piano op zo'n typische en persoonlijke manier gebruikt dat het publiek tijdens zijn optredens letterlijk verzot wordt op deze  buitengewone rocker.

Chris treedt regelmatig op, zowel in WalloniŽ en Vlaanderen maar ook in Nederland en Frankrijk.

Hij verschaft nu een uitstekend en stevig rockwerk en grote professionelen waarmee hij samenspeelde, zoals Sonny Burgess, Scotty Moore, DJ Fontana, Nancy Hollaway en de Magic Platters hebben zijn prestaties fantastisch indrukwekkend gevonden.
Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl
Watson bezit een feeling die de echte rock 'n' roll artiesten kenmerkt.
Hij improviseert ook ongelooflijke piano solo's niet alleen met de vingers, maar ook met de tippen van zijn western boots, met zijn ellebogen en vuisten. 
Dat is gewoon niet te geloven: een echte muzikale pyromaan met roodgloeiende vingertippen.

Deze artiest presteert een ruim en gevarieerd repertoire dat regelmatig wordt vernieuwd, zowel met grote klassiekers als met zijn eigen productie.
Een Watson-concert is werkelijk de moeite waard en het is niet overdreven te beweren dat deze artiest thans aan de top van zijn kunst is. 
Dat belet hem natuurlijk niet nog te evolueren in de zin van steeds meer authenticiteit.

Chris Watson (The Piano Killer) brengt samen met zijn band, een 'double bass', lead-guitar en drums een stevige en swingende Jerry Lee Lewis achtige show, zonder echter een Lewis imitator te zijn.
Deze spetterende show brengt u terug naar de tijd van het glorieuze 'Sun' label met songs van o.a: Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Little Richard, Elvis Presley en vele andere grootheden uit die tijd.Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl

Hij heeft tot nu toe al 3 singles opgenomen die bijna dadelijk uitverkocht raakten.
Zijn eerste CD-album 'The Piano Killer' was ook in no-time uitverkocht, zodat een tweede uitgave geperst moest worden.
Na de eerste CD volgde een uitstekende registratie van een live concert, getiteld 'Chris Watson Live' en tijdens de 'Rock Around the Jukebox' (november '98) werd zijn derde CD-album "Nashville' gepresenteerd.

Watson treedt regelmatig op in belangrijke Belgische TV-shows "10 qu'on aime" (RTL/TVl), "Tatayet show" (RTBF) enz. Daar heeft hij andere artiesten kunnen ontmoeten (Toots Tielemans, Adamo, Zook Machine, Nancy Holloway, Gerard Lenormand, Benny B...)
Bij ieder optreden van Watson, kunnen we de typische sfeer van de "golden sixties" voelen via de reacties van een publiek dat de rock 'n' roll (her) ontdekt.  

Chris Watson te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlBelgiŽ Got Talent

Op zondag 1 december 2013 was de finale van BelgiŽ Got Talent.
Uiteindelijk wist Chris Watson de tweede plaats te bereiken, maar voor Chris en zijn band heeft BelgiŽ Got Talent toch al vruchten afgeworpen.
In de voorronden hebben zij al zoveel indruk gemaakt werden benaderd voor de Amerikaanse versie.

Laten we hopen dat zulke artiesten ons nog lang onvergetelijke momenten zullen doen beleven.

God bless you, and ... keep on rocking